Gala Show

Spectacolul de dans ORIENTAL DREAM GALA SHOW va avea loc în data de 18 mai 2019, orele 19:00, la Palatul Național al Copiilor, Sala Mică.

Vom reveni curând cu detalii despre bilete și artiști.

Între timp vă invităm să dați scroll în josul paginii pentru detalii despre spectacolul din 2017 și artiștii prezenți la această ediție.

 

ORIENTAL DREAM GALA SHOW – SPECTACOL DE DANS ORIENTAL

Dansul Oriental la nivel de artă în București, pe 13 mai 2017! Acesta va fi adus pe scena evenimentului Oriental Dream într-o formulă autentică, menită sa promoveze frumusețea, complexitatea și tradițiile lumii orientale!  

Evenimentul Oriental Dream Weekend o are ca invitată de onoare în România pe fermecătoarea Nadejda Stokyova (Bulgaria/Belarus).

Nadia este una dintre cele mai îndrăgite dansatoare, instructoare și coregrafe din Bulgaria, de asemenea fondatoare a celei mai mari școli de dans din orașul Plovdiv. O încântătoare prezență feminină, dinamică și carismatică, Nadejda este una dintre instructoarele de top din Europa, invitată la numeroase festivaluri internaționale, cu o experiență de mai bine de 15 ani în dansul oriental.

Spectacolul reunește astfel comunitatea de dans oriental din București, aducând pe aceeași scenă artiști autohtoni recunoscuți, dansatoare profesioniste, trupe de dans și eleve ale diferitelor școli de dans oriental din București, dar și participante din străinătate.

Spectatorii vor urmări un spectacol complex de muzică și dans oriental, în stil tradițional și cu influențe moderne. Alături de specificele dansuri tradiționale egiptene (baladi, shaabi, saidi), momente de folclor oriental și momente de dans clasic, nu vor lipsi percuția live, dansul indian, fusion oriental contemporan, tribal belly dance și dansuri cu accesorii, magia evenimentului culminând cu mult așteptatele surprize oferite de invitata principală Nadejda Stoykova!

Info eveniment
Data: Sâmbătă, 13 mai 2017, orele 11:30
Locația: Palatul Național al Copiilor, Sala Mică, Bdul Tineretului 8-10
Durata aproximativă: 2 ore
Preț bilet spectacol: 35 lei
Bilete: la numerele de telefon 0724 607 016, 0765 860 863, online pe www.myticket.ro și în magazinele Diverta
Facebook: https://www.facebook.com/OrientalDreamWeekend/


Descriere artisti

 1. Amira

Amira este una dintre cele mai cunoscute şi mai apreciate dansatoare din România. Are o vastă experiență scenică, acumulată în ultimii 10 ani, atât în țară cât şi în străinătate. Cu pasiune, respect şi profesionalism, Amira promovează arta autentică a dansului oriental. O artă sublim de frumoasă, foarte rafinată, prin care ne încântă sufletul.

„Pentru mine, dansul oriental este prin excelență un dans al feminității. O cale a descoperirii şi a exprimării de sine. O cale a bucuriei şi o sărbătoare a misterului feminin. O artă care mă inspiră şi mă face să trăiesc în beatitudine. Belly dance vine cu o energie sacră, de o forță uluitoare, ce acționează cu gingăşie, grație şi senzualitate. O îmbrățişez cu mult curaj, chiar dacă îmi dezvăluie intimitățile sufletului. Îmi trezeşte emoții, naşte fantezii şi da, creează 1001 de poveşti minunate. ”

Feminină, elegantă şi seducătoare, Amira ne va prezenta la gala show un moment de dans plin de mister şi romantism.

Ne bucurăm să o avem din nou alături de noi!

 

 1. Elmas

Elmas este singura dansatoare orientală din București cu origini turcești și tătărești, al cărei nume înseamnă în limba turcă diamant, piatră scumpă. De-a lungul ultimilor 10 ani, Elmas s-a specializat în arta dansului oriental, instruindu-se cu numeroși profesori internaționali și dansatoare de renume din întreaga lume, dar și studiind intens individual.

Elmas participă constant la festivaluri și competiții europene de dans oriental, fiind singura dansatoare orientală din România ce a obținut un premiu recunoscut pe plan internațional, și anume locul 3 la Campionatul Internațional “Oriental Passion” din Grecia în noiembrie 2015.

Licențiată în Artele Spectacolului și Coregrafie, Elmas este instructor și coregraf de dans oriental și a pus bazele Studioului de Dans Oriental Elmas.

 

 1. Harmonia Tribe

Harmonia Tribe este un proiect axat pe stilurile Tribal Belly Dance si Tribal Fusion Belly Dance, stiluri ce reprezinta o combinatie de elemente din diverse culturi aduse laolalta pentru a crea o noua forma de arta.

Proiectul este coordonat de Hermina Mayer instructor, coregraf si deschizator de drumuri al acestor stiluri de dans in Romania.

Motivul pentru care Hermina a ales sa impartaseasca aceste stiluri cu femeile doritoare din Romania, a fost efectul terapeutic pe care aceste dansuri l-au produs asupra sa si care a dus la importante imbunatatiri ale stlului ei de viata.

 

 1. Ruxy

Ruxy este absolventa a Liceului de Coregrafie Floria Capsali si a Universitatii de Stiinte si Arte Gheorghe Cristea, sectia Artele Spectacolului. Pe parcursul carierei sale a studiat balet, dans modern, dans contemporan, flamenco, dans oriental si afro-contemporan.

Tainele dansului oriental le-a deprins din Egipt unde a lucrat 2 ani si de unde a putut sa isi imbogateasca vocabularul dansului.

A participat la multe workshopuri de diferite stiluri de dans, a participat la Romanii au Talent, a fost invitata sa danseze in Anglia intr-o comunitate cu oameni cu dizabilitati unde a avut parte de o experienta uimitoare, a aparut la multe emisiuni tv de-a lungul anilor si mereu a promovat dansul oriental ca arta.

Pentru Ruxy dansul oriental inseamna AER,TRAIRE SI IUBIRE!

 

 1. Aura Goia

 

Aura Goia este o exploratoare prin dans si miscare a corpului si a spatiului.

In calatoria ei a avut intalniri cu diferite stiluri de dans fara ca ea insa sa creada in delimitarea exacta sau diferentiere a acestora. Ceea ce o caracterizeaza este inclinatia catre realizarea de fusionuri intre stiluri, metode si tehnici.

Dansatoare si coregraf, Aura cauta in fiecare zi sa se descopere fara sa se identifice, evitand sa se incadreze in standarde sau limitari. Si-a inceput cu cativa ani in urma acest drum fara o destinatie exacta si a cunoscut culturi diferite avand ocazia sa invete stiluri traditionale de dans de la dansatori, coregrafi sau chiar oameni ai locului.

A luat contact cu bellydance, dansuri populare turcesti, flamenco si dansuri spaniole traditionale, dansuri indiene etc.

S-a pregatit intens in dans contemporan cu diferiti coregrafi romani si straini. A fost pe scene mici sau mari in diferite colturi ale lumii, cautand in continuare colturi unde talpile ei pot pluti, folosind intre timp drept scena orice suprafata pe care paseste.

 

 1. Alina (Aisha)

 

Alina are 17 ani si studiaza arta dansului oriental de la varsta de 8 ani. A urmat cursurile Cristinei Bauer si ale Madalinei Budureanu.

In prezent se afla sub indrumarea Ceraselei Hekman (Kamilla).

A participat la workshopuri sustinute de maestrii internationali precum Wael Mansour, Carla Pedicone, Najla Ferreira, Anastasia Chernovskaya.

De asemenea a participat si la editiile anterioare ale festivalului Oriental Dream, iar la prima editie a competitiei Oriental Dream a castigat locul I la concursul jurizat de maestrul Wael Mansour.

 

 1. Christela

 

Mister, pasiune, pofta de viata, frumusete, expresivitate. Sunt doar cateva din caracteristicile Christelei.
Citatul care o inspira in coregrafiile ei? Daca dansezi cu inima, trupul o va urma.
De la varsta de 10 ani incepe sa studieze dansurile de societate, participand cu succes la concursuri de gen.
Ii este extrem de usor sa reproduca atat miscarile complexe specifice stilului de dans indian, dar si paleta multicolora de stari, caracteristice acestuia: jovialitate, optimism, efervescenta, dinamism, mister, feminitate.
Este cucerita de profunzimea spirituala a dansului traditional indian. In urma contactului cu aceste informatii ezoterice initiatice, acestea isi pun amprenta pe stilului ei propriu de viata.
Timp de 10 ani a participat la numeroase spectacole in cadrul unor trupe de teatru-dans.
A continuat sa studieze dansul indian atat individual, cat si la workshop-uri in tara si in Austria.

 

 1. Natalia Balabanova

 

Natalia Balabanova este una din participantele internationale ale evenimentului Oriental Dream, nascuta in Rusia, traieste si lucreaza momentan in Bulgaria, unde si-a deschis propria scoala de dans oriental.

Natalia este recunoscuta pentru reprezentatiile sale senzuale si emotionale, aducand intotdeauna fiecarei aparitii ale sale pe scena o amprenta personala.

Ea este castigatoarea festivalului Enta Omri II Festival (Serbia) – 2016, castigatoarea Campionatului European de Dans Oriental din Kiten, Bulgaria – 2013 si participanta la numeroase festivaluri internationale in Bulgaria, Grecia, Serbia, Rusia si Ucraina.

 

 1. Elmas Oriental Dance Group

Trupa Elmas Dance, coordonata de instructoarea Elmas, reuneste elevele avansate ale Studioului de Dans Oriental Elmas, cu experienta in dansul oriental de mai bine de 3 ani.

Trupa Elmas Dance a avut în perioada 2014 -2016 numeroase apariții și momente artistice la festivaluri naționale, conferințe, evenimente și seri tematice de dans în colaborare cu alte școli de dans sau parteneri.

Coregrafiile trupei sunt de obicei desprinse din lumea dansului oriental egiptean si transmit multa bucurie și voie bună.

 

 1. Oriental Delight

 

Trupa de dans Oriental Delight, formata din elevele scolii Oriental Delight, coordonata de Cerasela Hekman (Kamilla), instructor atestat cu o experienta in dansul oriental de 14 ani prin cursuri regulate, lectii online, tabere de dans, workshop-uri si spectacole.

 

Participanta la numeroase evenimente si festivaluri, trupa de dans Oriental Delight se caracterizeaza prin ani buni de practica, consecventa si daruire condensate in cateva clipe oferite cu emotie publicului.

 

 1. Adriana

Membra a grupului Elmas Dance, Adriana este Kinetoterapeut, iar pentru ea dansul oriental este o manifestare a bucuriei feminitatii. De- a lungul anilor a urmat cursuri cu Hermina, Kamilla, Andreea si a cochetat cu diferite stiluri de dans: dans chinezesc, tribal, african si indian. Cand a descoperit-o pe Elmas insa s-a indragostit de dansul oriental.

Adriana are o trupa de dans creativ pe numele ei “Infinit” in care danseaza impreuna fetite si mamici, nepotele si bunici( cu varste intre 6 si 65 de ani).

 

 1. Camelia

 

Camelia face parte din trupa Oriental Delight si studiaza arta dansului oriental participand la cursurile Ceraselei Hekman (Kamilla). A participat la workshopuri sustinute de maestrii internationali din Argentina,Ucraina si Polonia.

 

Ritmurile orientale ii ofera un nou sentiment de incredere si de auto-exprimare.

 

Adora coregrafiile cu evantaiele, deoarece dansul cu aceste accesorii dinamice transmite o varietate de sentimente si caracteristici: feminitate, exteriorizare, simplitate, mister.

 

 1. Ioana

 

Ioana practica dansul oriental din 2012, in cadrul scolii Oriental Delight si considera ca niciun alt dans nu ii ofera aceeasi libertate de exprimare a emotiilor.

 

Stilurile ei preferate sunt Saidi si clasic Egiptean (Raks Sharki) Dansul Ioanei se caracterizeaza prin precizie, exuberanta, dar si o doza de ghidusie, prin care spera sa aduca zambete pe chipurile spectatorilor

 

 

 

 1. Mona

 

Mona a descoperit arta dansului oriental acum mai bine de 4 ani, cand a inceput sa studieze cu Elmas.

Este una dintre primele si cele mai vechi eleve ale Studioului de Dans Oriental Elmas.

A participat la numeroase festivaluri internationale si s-a instruit cu profesori renumiti din Egipt precum: Tito, Wael Mansour si Randa Kamel.

Dansul Monei este caracterizat prin eleganta, feminitate & veselie. Printre stilurile preferate se numara shaabi, baladi & golden era.

 

 1. Oana

 

Oana studiaza dansul oriental de peste 6 ani in cadrul scolii Oriental Delight si a participat la diverse evenimente ca membra a trupei Oriental Delight.

 

Printre stilurile studiate si abordate se numara saidi, shaabi, baladi, muwashahat, dans cu accesorii.

 

Pentru ea dansul oriental este o sursa de fericire, un mod de a ne exprima frumusetea si de a trai muzica prin fiecare particica a corpului.

 

 

 

 

 1. Lucian Stan & Raluca Aldea

 

Cu o experiență îndelungată în dans începând cu anul 2004, când a intrat în lumea dansurilor Ballroom, Lucian Stan descoperă magia tango-ului în anul 2005 și într-o perioadă foarte scurtă de timp devine unul dintre cei mai buni și cunoscuți dansatori și profesori de tango români. Este invitat să predea și să performeze la festivaluri naționale și internaționale de tango în România, precum și peste granițe (Bulgaria, Olanda, Ungaria). De asemenea, este co-organizator al diferitelor evenimente de Tango precum: Festivalul Tango Encuentro București, Tango Tabăra Breaza, Maratonul Tango din București. În voința sa de a evolua în mod continuu ca dansator și maestru, el călătorește în fiecare an la Buenos Aires și aduce înapoi esența tango-ului de la cei mai buni maeștri.

Dansatoare profesionistă și profesor de dans, Raluca a descoperit fascinanta si minunata lume a dansului la vârsta fragedă de 4 ani, studiind dansul clasic timp de 16 ani. Este absolventă a Liceului Național de Coregrafie și a dansat timp de 2 ani cu Teatrul Clasic și Contemporan Oleg Danovski. În anul 2000, ea decide să părăsească scena clasică și să intre într-o altă zonă de dans frumoasă, dansurile ballroom. De-a lungul timpului întâlnește multe alte stiluri de dans cum ar fi: dans contemporan, jazz, folclor, salsa, bachata. Vizionând câteva videoclipuri de Tango argentinian care au inspirat-o, s-a îndrăgostit de tango, deoarece a simțit că se conectează și rezonează cu istoria, muzica, pasiunea și magia acestui dans.

Lucian și Raluca se află într-un parteneriat destul de tânăr, care s-a dovedit a fi o alegere foarte bună pentru ambii artiști, deoarece se conectează foarte bine în fiecare aspect și simt că își completează dansul celuilalt. Ambii au îmbrățișat stilul BE Tango (Body & Emotions), un stil unic de tango, ce încearcă să transmită o mișcare care nu poate fi exprimată prin cuvinte. Ei combină foarte creativ tehnica lor unică cu tehnica tradițională de tango din Buenos Aires.

 1. Cintia (Aesera)

 

Cintia este medic dentist si are ca hobby dansul. Numele ei de scena, Aesera înseamnă în limba arabă “frumusețe captivantă”. Cu toate acestea, când dansează, ea își dorește să transmită mai mult decât frumusețe, și anume lumină interioară, bucurie, grație, senzualitate, mister si eleganță. Evoluția ei a fost marcată de participarea la Festivalul Nile Group din Cairo, unde contactul cu profesorii de top ai lumii dansului oriental, adevărate surse de autenticitate, a determinat-o să îndrăgească în mod special dansul egiptean și să-și dorească să împărtășească iubitorilor de dans din Romania experiența ei. Astfel au luat naștere „Asociatia pentru dezvoltarea dansului oriental” si „Festivalul Oriental Dream – București”. Prin activitatea ei ca si organizator, Cintia isi doreste sa fie o sursa de inspiratie pentru colegi, iar dansul ei sa aduca bucurie și emoție publicului.