Editia 2019

După o pauză de un an, evenimentul Oriental Dream a fost reluat în 2019 de organizatoarea Elmas. Ea și-a văzut visul împlinit deoarece a reușit să o aducă în România pe Leila of Serbia, acea profesoară care a inspirat-o și a motivat-o în mare măsură în ultimii săi ani de studiu.

Leila a fost foarte apreciată în România pentru energia ei incredibilă, prezența sa puternică, eleganță și metodele sale de predare foarte inspiraționale.

Ea a susținut 3 workshopuri. La primul workshop Leila a trecut prin tehnici de dans variate, pe care le-a introdus în combinații inspiraționale, un punct de pornire deosebit pentru a obține creații coregrafice indidivuale. Conceptul workshopului a fost creat astfel încât participantele de orice nivel să îl poată urmări cu ușurință în funcție de nivelul și preferințele fiecăreia. Al doilea workshop a fost o coregrafie atractivă, dinamică și captivantă de saidi egiptean, unde participantele au învățat pași și combinații îmbinate într-un mod foarte energic și distractiv. Al treilea workshop a fost caracterizat de îndrăzneală, eleganță și clasă. O coregrafie formată din tehnică și combinații îmbinate astfel încât să atragă chiar și atenția celui mai pretențios public.

Elmas a susținut de asemenea un workshop de percuție live împreună cu percuționistul Elias din București, unde participantele au studiat cele mai cunoscute ritmuri de bază, au învățat combinații de dans pe acestea și le-au exersat pe muzică live.

Pe scena spectacolului Oriental Dream Gala Show, desfășurat la Palatul Copiilor din București a existat multă varietate, atât școli diferite din comunitatea dansului oriental din România, cât și alte stiluri de dans (bollywood). Spectatorii au putut urmări atât reprezentații solo, cât și momente de grup dintr-o largă paletă de stiluri tradiționale folclorice (shaabi, khaleegy, saidi, hagalla), dans clasic egiptean (Oum Khaltoum, tarab romantic, modern liric), stiluri de dans oriental cu influențe moderne sau din alte stiluri de dans (tango oriental, flamenco oriental, dans mistic cu voaluri), nelipsitul drum solo, dans cu accesorii (voal, evantaie, aripi cu led, evantaie cu led).

 

Surprizele serii au fost:

– un moment de percuție live susținut de Elias și Elmas spre încântarea și deliciul publicului

– un duet liric al coordonatoarelor școlilor de dans Oriental Delight (Cerasela Hekman) și Elmas Oriental Dance Studio (Elmas) din București

– un moment plin de energie al singurei trupe de dans indian din București, IndraDanceGroup

– prezența internațională a renumitei dansatoare Warda of Bulgaria și a trupei sale Dance Center Fantasia cu 2 momente de dans de grup

– moment live de muzică și cântec acompaniat de instrumentul egiptean oud, susținut de artistul egiptean Ramy Fares în colaborare cu cântăreața Florentina Barbu

Așadar, o tradiție începută în 2011 a continuat și în 2019 cu suportul întregii comunități din București și din afara capitalei. Un proiect de suflet, căruia organizatorii i s-au dedicat an de an, au dedicat mult timp, energie, pasiune. La fiecare ediție, atât artiștii cât și organizatorii au văzut un spectacol de succes, un vis împlinit, artiști ai comunității de dans oriental reuniți pe aceeași scenă.

Oriental Dream Weekend 2019 a fost o ediție specială, organizată de Elmas, o ediție în care s-a văzut tot sufletul și implicarea întregii comunități. Rezultatul a fost un spectacol plin de culoare, pasiune, zâmbete, energie, relaxare, destindere, căldură și comunicare cu publicul.