Editia 2017

După o pauză de 2 ani de la ultima sa ediție, Festivalul Oriental Dream a fost reluat în 2017 cu mult entuziasm și motivație. Ediția a 5-a a festivalului s-a numit Oriental Dream Weekend și a avut-o drept invitată specială pe Nadejda Stoykova, una dintre cele mai iubite și îndrăgite profesoare din Bulgaria, profesoară apreciată și invitată deseori la festivaluri internaționale.

Nadia a susținut 3 workshopuri cu tematici variate de la balet la tarab romantic cu voal și baladi din folclorul egiptean, la care au participat atât dansatoare profesioniste, cât și instructoare și eleve ale școlilor de dans oriental din București.

Pe scena spectacolului Oriental Dream Gala Show, desfășurat la Palatul Copiilor din București a existat multă varietate, atât școli diferite din comunitatea dansului oriental din România, cât și alte stiluri de dans (dans indian, tango). Spectatorii au putut urmări atât reprezentații solo, cât și momente de grup dintr-o largă paletă de stiluri tradiționale folclorice (shaabi, khaleegy, saidi, baladi), dans clasic egiptean (Oum Khaltoum, tarab romantic), stiluri de dans oriental moderne (fusion contemporan, tribal fusion), nelipsitul drum solo, dans cu accesorii (voal, evantaie, aripi cu led, bastoane).

Surpriza serii a fost invitatul special Elias, unul dintre cei mai îndrăgiți drummeri din București, care, împreună cu organizatoarea Elmas, au oferit publicului încântat, un moment dinamic de percuție și improvizație live. Iar invitata specială Nadejda a oferit 3 momente cu energii și stări deosebite, de la spectaculosul show cu aripi cu led, la energicul tabla solo, la un moment tarab romantic cu voal grațios și un cochet și simpatic baladi.

 

Evenimentul s-a bucurat de mult succes în comunitatea de dans oriental din București. Feedback-ul a venit atât din partea participantelor la workshopuri, publicului apropiat comunității noastre, dar și publicului curios și deschis la un tip nou de spectacol, cât și din partea invitatelor noastre în spectacolul de gală. În continuare cu resurse financiare limitate și fără susținere din partea unor sponsori, cu eforturi considerabile, am reușit să prezentăm pe scenă cultura și valoarea artei dansului oriental și să ducem încă un eveniment de succes la bun sfârșit.