Editia 2012

A doua ediție a Festivalului de Dans Oriental – București, desfășurat în perioada 26-27 mai 2012, a fost o noua ocazie de a ne bucura de prezența maestrului de renume mondial Wael Mansour, caracterizată prin eleganță, dăruire si profesionalism , domnia sa fiind unul dintre cei mai îndrăgiți profesori, coregrafi și interpreți ai folclorului egiptean ai momentului.

Festivalul de dans oriental editia 2012

Gala 2012Spectacolul de gală s-a desfășurat la Centrul Cultural al Ministerului Administrației și Internelor. Wael Mansour a interpretat trei dansuri tradiționale egiptene (Tannoura, Mewashah si Nobi). Alături de el au performat pe scenă trupele de dans oriental Celestial Bellydancers și Oriental Delight, trupa de dans indian Shakti, precum și dansatoarele Amira Hayam Kamilla, , Noelia Maysun, Ruxy, Elmas, Aesera, Sarani, Aisha și Hadi’ah.

Workshop 2012A fost un spectacol complex, publicul reușind să fie introdus în atmosfera fascinantelor 1001 de nopți, călătorind de la curțile faraonilor din Egipt în haremurile diafane ale sultanilor. Nu au lipsit dansurile tradiționale specific egiptene (Saidi, Baladi, Khaleegy), momentele de dans clasic (Raqs Sharki), dansul oriental cu percuție live, dansurile cu accesorii (aripi, voal și evantaie/fan veils), drum solo și tabla solo, precum și influențele de tango oriental, bolero oriental, tribal fusion și dans indian.