Competitie

Edițiile 2013 și 2014 ale competiției Oriental Dream s-au adresat instructoarelor și dansatoarelor profesioniste sau în devenire, dar și studenților avansați.

Ediția 2013 a avut o singură categorie, și anume categoria adult, iar din juriu a făcut parte maestrul Wael Mansour, iar cea din 2014 a cuprins 3 categorii: dansatoare amatoare, dansatoare profesioniste și dans de grup, iar juriul a avut 2 membri, Wael Mansour și Anastasia Chernovskaya.

 

Scopul principal al acestui concurs a fost de a încuraja dansul oriental din România să se apropie de standardele internaționale. Participantele au dobândit astfel experiență și pregătire, au progresat și și-au pus în practică creativitatea și, nu în ultimul rând, au contribuit la promovarea dansului oriental ca un act artistic autentic.

 

În cadrul concursului s-a pus accent pe interpretarea artistică și pe personalitatea exprimată în mișcare, criteriile de jurizare fiind tehnica, coregrafia, interpretarea muzicii, respectarea stilului impus de muzică, comunicarea cu publicul, imaginea și costumul de dans.

 

Premiul principal a fost în fiecare an un pachet complet de workshopuri la Festivalul Internațional Mazagat din Bari oferit de membrul juriului Wael Mansour. Câștigătoarele au obținut de asemenea pachete de workshopuri la următoarele ediții ale festivalului, costume și accesorii de dans oriental, precum și diplome semnate de membrii juriului și medalii.

Câștigătoarele Ediției 2014

CATEGORIA AMATOARE
1. Hadia’h
2. Anisa
3. Mona

CATEGORIA GRUP
1. Kamelia Oriental Group

CATEGORIA PROFESIONISTE
1. Noelia

 

 

 

Câștigătoarele Ediției 2013

  1. Alina
  2. Amira
  3. Cvetina Danova (Bulgaria)